Kynuté buchty

Napsal Vcelickakutilka.bloger.cz (») 28. 4. 2016 v kategorii Ostatní moučníky, přečteno: 1315×
ostatni-moucniky/20160228-192740.jpg

Každý správný chlap má mít s sebou na cestu pekáč buchet. Dědoušek Krausů je přímo zbožňuje.

250g hladké mouky, 250g polohrubé mouky, 100g cukru, 100g oleje, 1 vejce, 1 kostka droždí, 1/4 l mléka, citronová kúra, vanilinový cukr

Do vlažného mléka rozdrobíme droždí a posypeme lžičkou cukru - necháme vzejít kvásek. Do mísy dáme mouky, cukr, olej, vejce a vzešlý kvásek. Vymícháme hladké těsto, pomoučíme a pod utěrkou necháme asi hodinku kynout. Na pomoučené ploše rozdělíme těsto na dva díly a jeden díl si rovnou nakrájíme na 10 stejných kousků, které vytaháme do čtverečku, dáme lžičku povidel - nejlépe domácích švestkových, smíchaných s cukrem a rumem, buchtu zavřeme a klademe jedu vedle druhé na hojně vymaštěný plech olejem. Každou buchtu ještě mašlovačkou potřeme olejem. Pečeme dozlatova.

Štítky: kynuté těsto
Hodnocení:     nejlepší   1 2 3 4 5   odpad
Facebook Google Twitter Topčlánky.cz Linkuj.cz Jagg.cz Vybrali.sme.sk Del.icio.us

Komentáře

Zobrazit: standardní | od aktivních | poslední příspěvky | všechno
Článek ještě nebyl okomentován.


Nový komentář

Téma:
Jméno:
Notif. e-mail *:
Komentář:
  [b] [obr]
Odpovězte prosím číslicemi: Součet čísel dvanáct a deset