Ta byla tak voňavá! Už se těším až mi zase brzy provoní celý byt.
Suroviny:
120g marcipánu, 100g oloupaných mletých pistácií (já použila pistáciovou pastu z Francie), 1PL araku (já dala rum), 250g másla, 250g cukru, 5 žoutků, špetka soli, 5 bílků, 180g hrubé mouky,140g škrobové moučky, 1ČL prášku do pečiva (já dala celý), 100g čokoládové polevy, 25g nasekaných pistácii, máslo a strouhanka na formu
Postup:
Formu vymažeme a vysypeme. Troubu vyhřejeme na 180°C. Marcipán (já použila zbytek WI)promícháme s pistáciemi, vyválíme placku a nakrájíme na kostky.
Máslo, žloutky, polovinu cukru, sůl, utřeme do pěny. Z bílků a druhé poloviny cukru ušleháme pevný sníh, který lehce zapracujeme do žloutkové pěny. Přidáme mouku promíchanou se škrobovou moučkou a práškem do pečiva a nakrájený marcipán.
Naplněnou formu pečeme na druhé mřížce odspodu asi hodinu!
Vyklepneme ihned po upečení na mřížku.(Musím přiznat, že mi ten marcipán stekl a zaplnil díru uvnitř bábovky:))
Polevu rozpustíme a nalijeme na bábovku, než ztuhne posypeme ji nasekanými pistáciemi.
( Steklý marcipán i s polevou ztuhl a nebylo nic poznat). Chuť výborná!