Babi Lída už slaví neuvěřitelných 88. let a na oslavu v jarním sobotním odpoledni, byl tento dortík skvělou volbou.
Korpus: 4 vejce, 3/4 hrnku cukru, 1 smetana ke šlehání, 1 1/2 hrnku polohrubé mouky, 1 prdopeč, 1 vanilinový cukr
Žloutky utřeme s cukry, přidáme smetanu, mouku s práškem a ušlehané bílky. Upečeme dozlatova v kulaté formě s otevíratelným dnem.
Vychladlý korpus prořízneme a potřeme jahodovou marmeládou a poté krémem, potřeme vrchní stranu dortu, boční stranu zatím ne.
Krém: 2 vanilkové pudingy, 1/2l mléka, cukr dle chuti - do vychladlého pudingu zašleháme 200g másla
Promazané korpusy slepíme a vložíme zpět do formy a zavřeme. Vršek dortu poklademe kousky čerstvých jahod a zalijeme čirou želatinou, kterou jsme uvařili dle návodu. Dáme ztuhnout do lednice. Když dort ztuhne, vyndáme ho z formy, pomažeme boční stranu dortu zbylým krémem a obalíme ho namletými ořechy.