Moje sestra miluje čokoládu ještě víc než já..kdyby mohla, tak se v ní snad i koupe.
Ingredience:
200g tmavé čokolády (min. 60% kakaa), 200g másla, 1 lžíce instantní kávy, 170g hladké mouky, 1 lžička prášku do pečiva, 1/4 lžička jedlé sody, 200g přírodního cukru, 200g krupicového cukru, 25g kakaa holandského typu, 3 vejce, 75ml podmáslí, strouhaná čokoláda
Na polevu:
200g tmavé kvalitní čokolády, 280ml smetany ke šlehání, 2 lžíce cukru krupice
Postup:
Kruhovou formu s odnímatelným dnem vymastíme a dno vyložíme pečícím papírem. Troubu předehřejeme na 160°, horkovzušnou na 140°C. Čokoládu nalámeme do kastrůlku, přidáme máslo, kávu rozpuštěnou ve 120ml vroucí vody. Prohříváme, až se čokoláda a máslo rozpustí.
V míse mouka, prášek, soda, cukr, kakao. V jiné misce vejce s podmáslím.
Rozpuštěnou směs promícháme s moukou, aby vznikla hladká hmota. Pečeme ve formě cca 1,5hod. Praskliny nevadí. Vychladlý korpus rozřízneme, čokoládu na polevu rozpusíme ve vodní lázni, pomalu přilíváme smetanu a mícháme do hladka, přimícháme cukr, až se vše rozpustí. Krémem promažeme korpusy a zbytkem dozdobíme vršek dortu. Libovolně posypeme čokoládovými hoblinami.