Tatrankové pracny

Napsal Vcelickakutilka.bloger.cz (») 12. 10. 2015 v kategorii Cukroví, přečteno: 1714×
cukrovi/211120142737.jpg

Tohle je poválečný recept mojí babičky Jarušky. Už nemusíte mít strach, že pracny nepůjdou vyklepnout a budete muset formičky i s těstem vyhodit..tyhle naopak vyskakují skoro samy.

Suroviny: 3 Tatranky (Horalky), 3 lžíce kokosu, 100g cukr moučka, 1 Omega, 380g hladké mouky, 1 vejce

Nastrouháme tatranky, tuk a přidáme ostatní suroviny. Vypracujeme vláčné těsto, které můžeme ihned plnit do formiček. Stačí opravdu malé množství, protože během pečení těsto vyběhne. Formičky klademe na suché plechy těstem vzhůru. Pečeme dorůžova. Horké vyklepneme do mísy s moučkovým cukrem a házíme prázdnou formičku rovnou do dřezu s vodou, aby se nám pěkně odmočily. Po několika kouscích vyklepávání přerušíme, doobalíme pracny v cukru, naskládáme na tác a pak teprve taháme další plech z trouby.

Formičky jsou horké, takže prstíky pálí, ale za chvilinku máte plnou krabici. Vyplatí se mít opravdu velké množství formiček, abyste každou použili jednou a nemuseli jste formičky během pečení mýt a sušit.

Štítky: vánoční
Hodnocení:     nejlepší   1 2 3 4 5   odpad
Facebook Google Twitter Topčlánky.cz Linkuj.cz Jagg.cz Vybrali.sme.sk Del.icio.us

Komentáře

Zobrazit: standardní | od aktivních | poslední příspěvky | všechno
Článek ještě nebyl okomentován.


Nový komentář

Téma:
Jméno:
Notif. e-mail *:
Komentář:
  [b] [obr]
Odpovězte prosím číslicemi: Součet čísel třináct a sedm